controle blogbanner
Hoofdregisseur
09/26/2019
4 min
0

3 Tips voor meer controle in je leven

09/26/2019
4 min
0

3 Tips voor meer controle in je leven

Nu ben ik een groot voorstander van dingen loslaten en over het algemeen is dat ook een goed advies. Toch is er een verschil tussen loslaten en maar wat aan rommelen. Het grote toverwoord hierin is intentie. Het verschil tussen weten wat je wilt bereiken en geen idee hebben wat je aan het doen bent. Leven met intentie geeft je niet echt controle, maar het geeft wel richting aan je energie, je gedachten en je gedrag. En daarmee geeft het richting aan je leven en aan alles wat je doet.

Leef je mooiste leven

Het is alweer een tijd geleden dat ik bij een lezing was van Michael Pilarczyk, over zijn boek dansen in de hemel. In die tijd zat ik middenin een burn-out. Zijn motto is 'leef je mooiste leven' en daar vertelde hij die avond over. Wat me het meeste is bijgebleven is dat je blijkbaar een keuze hebt. Het leven overkomt je niet, maar je kunt het sturen.

Vergeet niet je navigatiesysteem in te stellen

Als je het navigatiesysteem van je auto niet vertelt waar je naartoe wilt, waar kom je dan uit? Wat als je zou zeggen: "doe maar wat", waar beland je dan? Wat als dat net zo goed van toepassing is op je leven? Als je niet bepaalt waar je naartoe wilt, dan zeg je feitelijk: "doe maar wat". En dan leidt het leven jou in plaats van dat jij je leven leidt. De eerste belangrijke tip is dus om voor jezelf te bepalen waar je naartoe wilt met je leven. En dat hoeven geen grootse meeslepende dingen te zijn, als je maar bepaalt hoe je aan het eind van je leven terug wilt kijken. Wie was je? Wat waren de hoogtepunten?

Volg de broodkruimels

Als je weet waar je naartoe wilt, dan kun je het navigatiesysteem volgen. Ook hier is het weer net als bij je auto. Je wordt niet in één keer geteleporteerd naar je eindbestemming. Je volgt netjes de aanwijzingen, de broodkruimels. Hier links, daar rechts. Er komen voortdurend dit soort aanwijzingen op je pad, maar vaak zie je ze niet. Of je wilt ze niet zien omdat je bang bent om keuzes maken. Want wat als het de verkeerde keuze is? Maar wat als je eindbestemming beter bereikbaar is door juist deze verkeerde tussenkeuze, zodat je nóg beter wilt wat je wel wilt. Dat verkeerde keuzes niet bestaan.

Start je dag met een intentie

Start je dag ook met het zetten van een intentie. Hoe wil je je aan het eind van deze dag voelen? Hoe wil je op de dag terugkijken? Wat ga je eruit halen? Ook hier geldt, als je dat niet doet dan zeg je eigenlijk: "ach, wat kan mij het schelen, doe maar wat". Dan leef jij de dag in plaats van dat de dag jou leeft. Moet je veel doen? Of zie je ergens tegenop? Visualiseer dan voor jezelf hoe goed het zal gaan en zet de intentie dat het je voldoening gaat geven, deze dag.

Geen koetjes en kalfjes voor mij

Zo had ik laatst geen zin in de familiedag van de familie van mijn man. Ik zag de meesten nooit en ik had ze ook nog niet zo vaak gezien. Ik had er gewoon niet zoveel mee dacht ik. Nu heb ik die ochtend de intentie gezet om mooie gesprekken te voeren. Dat wou ik uit de dag halen. Echte gesprekken die ergens over gaan in plaats van de koetjes en de kalfjes. En dat is precies wat ik uit de dag heb gehaald. Links en rechts waren er wel wat verbaasde gezichten toen ik vertelde over alles wat ik geloof over het Universum en de wet van de aantrekkingskracht, maar er ontstonden hele mooie filosofische discussies. Op het laatst zelfs met een hele groep.

Doe je dingen vanuit intentie

Zet dus een intentie voor je uit bed stapt 's morgens. Wat wil je dat de dag je brengt en wat ga je hier zelf aan doen? Ik had hiermee niet alleen de intentie voor de dag gezet, maar ook de intentie van hoe ik gesprekken zou insteken. Ging ik mee in de koetjes en de oppervlakkigheden of ging ik voor diepte? Laatst ging ik in m'n eentje naar een 3-daags event in Almere. Vroeger was ik vaak het muurbloempje en dacht ik dat ik de enige was die alleen gekomen was. Maar tegenwoordig zet ik een intentie. Ik ga mooie mensen ontmoeten en mijn gezelschap is voor anderen waardevol. Daardoor stap ik gemakkelijker op mensen af en straal ik uit dat ik de moeite waard ben.

Niet meer alleen

Zo kon het gebeuren dat ik binnen 5 minuten niet meer alleen op het event was. We hadden onze jas allebei nog aan en we stonden bij de koffiebar toen ik aan Sanna vroeg of ze ook alleen was. "Ja", zei ze. En ik zei: "nu niet meer". Wat heel apart kan overkomen, maar met deze intentie was het heel natuurlijk. We zijn 3 dagen onafscheidelijk geweest. Ongelooflijk hoe wij klikten.

Intentie voor de nacht

Vergeet ook niet om een intentie te zetten voor je nacht. Het klinkt weer eens wat wazig, maar baat het niet dan schaadt het niet. Ik zet de intentie dat als ik slaap de energie die van mij afgenomen is gedurende de dag weer wordt aangevuld en dat de energie die niet van mij is uit m'n systeem vloeit. Dat mijn cellen zich vernieuwen en dat ik energiek wakker wordt de volgende dag. Dat ik mijn ogen open doe en dat ik denk: Yes, ik ben er weer! Nu is dat met het werk wat ik doe niet zo moeilijk, maar ik geloof dat het met de juiste intentie ook moet kunnen als je realiteit anders is. Zet kleine stapjes...

Een UIT-knop voor je brein

Mag ik je uitnodigen om een keer een webinar bij te wonen waarin ik je ga vertellen waarom het zo keihard nodig is om je brein beter onder controle te krijgen? Klik op deze button om je hiervoor aan te melden:

Reacties