hoe ga ik om met tegenslagen
Hoofdregisseur
07/26/2019
3 min
0

Hoe ga ik om met tegenslagen?

07/26/2019
3 min
0

Hoe ga ik om met tegenslagen?

Mijn nieuwe, dure, favoriete mascara is van de aardbodem verdwenen en dat bleek een blessing in disguise te zijn. Sinds ik 'm vorige week mee wou nemen naar een event waar ik van vermoedde dat het janken zou worden is 'ie spoorloos. Of ik de mascara daadwerkelijk in m'n tas heb gestopt weet ik niet, maar ik weet wel dat 'ie er nu niet in zit. De hele tas ondersteboven gehad. Er kwam van alles uit tevoorschijn, waaronder twee jaar oude koekjes en wat geplette dropjes. Dat was op zich al mooi, dat een verdwenen mascara resulteerde in een opgeruimde tas, maar het wordt nog beter...

Een tegenslag zien als een interessante voorbode van iets beters

Want dat is waar ik het over wil hebben, dat tegenslagen vaak leiden tot iets goeds, tot iets beters. Dat als je tegenslagen zo kunt benaderen, ze ineens vooral interessant worden en niet eens zozeer echt een tegenslag zijn, niet meer dan tijdelijk in ieder geval.

Tijdelijk ingestorte wereld om een mascara

Tijdelijk kon ik de mascara van mijn dochter wel lenen. We lenen sowieso over en weer elkaars make-up, dus het probleem was al snel geen probleem meer. Mijn mascara is niet bij de gemiddelde drogisterij te koop en het bestellen stelde ik steeds uit. Totdat mijn dochter een weekend weg ging en onze mascara mee nam. Ik had een feestje gepland staan voor dat weekend, dus heb ik snel nieuwe besteld. Die zou zaterdag bezorgd worden. Mooi geregeld. Totdat ik een mailtje kreeg dat de bezorger voor de dichte deur had gestaan en het pakketje weer had meegenomen. Neeeeee... even stortte mijn wereld in, om een mascara notabene, hilarisch achteraf, maar op dat moment was het even heel erg. Ik had het zo mooi gepland.

Hoe dit leidde tot 29 euro winst en een mooi inzicht

De vriendin van mijn zoon, die zelf zelden make-up gebruikt, nam wel even een goedkope mascara van de Kruidvat mee van 4 euro. Die gebruikten haar vriendinnen ook en ze moest toch nog het dorp in. Dat kon nooit wat zijn, een mascara van 4 euro, maar ik schatte in dat het prima was om de tijd tot maandag te overbruggen. Het komt erop neer dat de mascara van 4 euro helemaal dikke prima is. Je ziet of merkt het verschil niet. Dus heb ik de dure mascara van de Douglas van 33 euro weer teruggestuurd. Het missen van de bezorger leverde me een voordeel op van 29 euro. Een blessing in disguise.

Een gebroken nacht dankzij onze pubers

Nog een voorbeeld... Onze zoon en dochter hoeven allebei niet meer naar school, ze hebben min of meer al vakantie. Ze waren allebei nog ergens chillen met vrienden toen ik naar bed ging. Om half 3 's nachts moest ik plassen, dat gebeurt zelden, maar dat terzijde. Op de overloop aangekomen zag ik dat beide slaapkamerdeuren nog open stonden. Ze waren allebei nog niet naar bed blijkbaar. Dus pakte ik m'n telefoon en ging naar beneden om ze te bellen. We hadden gezegd dat ze het niet te laat moesten maken en half 3 is dik voorbij niet te laat wat mij betreft.

En een hoestaanval op de koop toe

Onze zoon stond in de keuken nog even wat noodles te eten en onze dochter gaf aan dat ze nu naar huis zou komen toen ik haar belde. Op dat moment vond ik het geen leuke situatie en de adrenaline ging aardig door m'n lichaam. Ik wou de volgende dag graag even meters maken met de afwikkeling van zaken voordat we op vakantie gaan. Dan wil je niet 's nachts om half 3 klaarwakker zijn omdat je kinderen zich niet aan de afspraken houden. Toen kreeg ik ook nog een dikke hoestbui en die besloot ik beneden nog even uit te zitten zodat mijn man lekker verder kon slapen.

Hoe dat toch een blessing in disguise werd

Ik hoorde de garagedeur open gaan, gelukkig, onze dochter was ook veilig thuis. Ze schrok dat ik nog in de kamer zat, ze verwachtte een dikke preek, het schijnt dat dat is wat ouders doen. Ik gaf aan dat ik blij was dat ze thuis was, dat ik alleen even aan het wachten was totdat m'n hoestbui overging. Toen begon ze te vertellen over hoe fijn ze het vond dat ik haar moeder ben en hoeveel ze van het leven geniet. Dat ze zo trots op me is hoe ik m'n bedrijf opbouw en dat ze zeker weet dat ze zo zelfverzekerd is en geniet van het leven door mij en wat ik haar allemaal leer. Zo lief... We hebben tot 4 uur in de ochtend een fantastisch gesprek gehad over het leven en ik heb daar tot 5 uur van na liggen genieten. Een dikke blessing in disguise.

Het geheim

Het geheim is wel dat je er voor open moet staan. Als je helemaal blijft hangen in je tegenslag, dan zie je de blessing niet. De moraal van het verhaal is dan ook om niette blijven hangen in je tegenslag, maar je te richten op de positieve aspecten ervan. Wat voor moois komt er uit voort. Als je dat kunt, dan zie je hoe prachtig het leven eigenlijk in elkaar steekt. Het is echt een speurtocht naar geluk. Door anders te denken, door anders te kijken kun je je eigen geluk creëren, door een open mind te hebben. In de gratis masterclass 'een UIT-knop voor je brein' vertel ik hoe je met je brein kunt omgaan en hoe je stressvrij kunt leven.

Reacties