onzekerheid
Hoofdregisseur
06/14/2019
2 min
0

Weg met onzekerheid: 3 eye-openers

06/14/2019
2 min
0

Weg met onzekerheid: 3 eye-openers

Onzekerheid... het is een vreselijk gevoel. Je doet het zelf, dus je kunt het ook zelf oplossen. En ja, ook ik ben er bekend mee. Een groot deel van mijn leven heb ik er last van gehad en ook nu overvalt het me nog weleens. Ik stond bij de balie van de bakker en ik moest m'n bestelling afrekenen. Er stonden nog wat mensen achter me te wachten en voor mijn gevoel keken ze allemaal naar hoe ik m'n tas onhandig vasthield. Alsof er een onzichtbare spotlight op me gericht was. Daardoor werd ik me enorm bewust van al m'n handelingen en werd ik onzeker over iets wat normaal vanzelf gaat. En daardoor viel m'n portemonnee op de grond. Shit, dat was nou net niet de bedoeling. Dit was ik, een jaar of 8 geleden inmiddels, maar ik kan het me nog goed herinneren. Dit voorval staat voor mij symbool voor mijn onzekerheid waar ik een groot deel van mijn leven mee te maken heb gehad. Wat een verschil met hoe ik me nu voel. Zo zonde ook. Ik zie hier nog teveel mensen mee worstelen en dat vind ik jammer. Het is zoveel fijner om zelfvertrouwen te hebben. En omdat het mij op onverwachte momenten ook nog weleens overvalt, deel ik deze 3 eye-openers met je. Mij helpt het in elk geval altijd enorm om me deze dingen te realiseren.

Eye-opener 1: iedereen is met zichzelf bezig

Er is geen hond die op jou let. Waarom zouden ze? Ze hebben genoeg aan zichzelf. Heb je een dikke pukkel op je neus of een koortslip? Nou en? Daar is niemand in geïnteresseerd. Zit je haar echt heel raar vandaag? Grote kans dat het niemand opvalt dat het anders zit dan anders. De wereld draait nu eenmaal niet om jou. Mensen hebben wel wat anders aan hun hoofd.

Eye-opener 2: jij bent voor de ander gewoon een ander

Let jij heel gedetailleerd op anderen? Vast niet... Of je moet al een bijzondere interesse in iemand hebben. Als iemand een pukkel heeft, houdt dat je dan heel erg bezig? Dat je dan langer dan 1 seconde denkt dat diegene een pukkel heeft? Dat je daar van alles van vindt? En als een ander een fout maakt of een blunder begaat? Vind je daar dan heel lang van alles van? Vast niet... Dat een ander dingen heeft of doet is dus niet erg. Maarre... voor die ander ben jij ook gewoon een ander!

Eye-opener 3: er staat geen spotlight op jou gericht

Soms voelt het wel zo, maar hij is er echt niet, een spotlight die precies op jou gericht staat. Waarom zou wat jij doet of zegt dan belangrijker zijn of meer opvallen dan dat wat een ander doet of zegt? Er is ook geen neonlicht boven je hoofd dat flikkert met de tekst: "pukkel alert!". Je gedachten beïnvloeden je werkelijkheid. Daar schreef ik eerder al een blog over. Als jij de hele dag met die pukkel bezig bent, of met je haar dat niet wil zitten, dan beïnvloedt dat je gedrag. En dan creëer je zelf dat neonbord boven je hoofd met "attentie, pukkel!". Als het jou niet boeit, boeit het anderen ook niet. Boeit het jou wel, dan zul je met je gedrag anderen er ook op attent maken. Je zorgt er dan dus zelf voor dat het een ding wordt.

Paradeer dus gewoon trots de wereld rond met pukkel, met je mislukte haar, wat kan jou het schelen. Als je dat kunt dan straal je van binnenuit en dan is dat hetgeen wat mensen opvalt. Daar maak je de wereld weer een stukje mooier mee. Als je van je onzekerheid af wilt, overweeg dan om mijn cursus BAAS in eigen hoofd te volgen. Dan geef ik je alle tools die je nodig hebt om jezelf gelukkig te denken. Of de online workshop zelfliefde, die je HIER vindt.

Reacties